- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže Arborio (v suchém stavu) | 360 |
Olej řepkový | 25 |
Cibule | 70 |
Víno bílé suché | 250 |
Hřiby | 370 |
Cuketa | 220 |
Olomoucké tvarůžky 1% | 100 |
Dochucovadla:
sůl, kmín, česnek
Energetická hodnota celkem: 8420 kJ
Bílkoviny (g): 78,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 350,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 2105 kJ
Bílkoviny (g): 19.5, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 87.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, česnek a kmín. Přidáme rýži a pár minut restujeme. Poté zalijeme vínem, které necháme odvařit. Rizoto během vaření podléváme po částech vývarem (případně vodou) a vaříme do měkka. V polovině vaření přidáme do rizota nakrájené a orestované houby a cuketu a celé vaříme do změknutí rýže. Na závěr do rizota přidáme nakrájené syrečky a případně dochutíme solí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.